Vaalipäivä. Ja aurinko paistaa aivan siniseltä taivaalta.

456621.jpg

Tuolla jossain laulaa mustarastas, melkein luvaten varhaista kevättä. Lumipeite on ohentunut aivan olemattomaksi. Korkea aika kerätä jotain suojaa kasveille etteivät palellu yöpakkasilla. Nämä suojaukset kun tahtovat unohtua syksyisin.

Oravat ovat käyneet aivan mahdottomiksi. Pikku hiljaa alkaa mitta täyttyä niiden tekosiin. Ei yksin se, että noin järjettömän pieni olio saa katolla aikaan mojovan jyskeen, mutta kun ovat käyneet repimässä räystäsalusten puuosia. Varmaan vakaa aikomus oli muuttaa yksiin meidän kanssa. Kuvassa näkyy nuo vaaleat alueet mistä on puuta revitty. Suikaleet makaavat maassa, ja niitä on paljon. Mitenköhän selvitän tämän tilanteen? Niitä on ihan selvästi liikaa. Olisikohan syytä harkita talviruokinnan lopettamista? Tosin sitä en haluaisi koska Tirppu Taverna on ollut aikamoinen suksee.

456468.jpg

Ja Räikkönen ajoi sitten voittoon. Mannaa  sielulle :)

Nyt on plarattu kaikki kerätyt – ja ostetut siemenopussukat läpi ja paljonhan näitä on.

457406.jpg

Ensimmäiset menevät vasta nyt multiin, mutta valon kanssa on yhä ongelmaa. Lobelia, petunia ja pelargoniat ovat ensimmäiset. Tomaatti ja ananaskirsikka menevät samalla. Olisin halunnut myös selleriä mutta ne nyt ovat jääneet tilaamatta.

Ostin Prismasta kaikkea edullista.
Ja ostin jotain hieman kalliimpaakin. En voinut vastustaa näiden siemenpakkausten ihanaa ulkonäköä.

 457409.jpg

Viime vuonna minulla ei ollut maissiviljelystä mutta tulevana kesänä teen taas palstan niillekin. Nyt ajattelin laittaa sinne sekaan auringonkukkaa kasvamaan koska itse maissi on melko tylsän näköinen. Olisi ainakin hieman väriä niiden joukossa.

457410.jpg
............................................................................................................