Yritän nyt jotain saada postattua. Just on niin ällö olo kun tuli syötyä ihanaa suklaata manteleilla ja liikaa - tietenkin.
No - tää sunnuntai on mennyt pihatöissä, onneksi ei satanut. Mutta maansiirtokoneen jäljiltä on niin paljon juuria, kannonkappaleita ja sitä savea. Saadakseni juurenpätkät pois on ollut syytä laittaa lankkuja kulkureitille sillä tonne lelluvaan saveen juuttuu. Ei se savi tuosta ennätä kuivua ennen kuin maa routaantuu, jäätyy vaan. Pensaat (virpiangervot) jotka kauhakuromaaja kaappasi syliinsä ennen piharemontin alkua on nyt "istutettu" uuteen paikkaa. Elikkä samainen vempain vain kaappasi ne uudelleen syliinsä ja niin ne vain siirrettiin muualle. Nyt pitäisi roudata multaa niiden ympärille sillä nyt ne kenottaa vain maan päällä.

908043.jpg
Tuossa kuvassa pensaat ovat vielä evakossa kuvan oikeassa laidassa.
Odotellaan lisää pintasoraa jolla piha ja ajotiet tullaan päällystämään. Sitten vaan uudet mullat pintaan ja ensi keväänä saan jakaa kuunliljat väljemmille paikoille. Siis niitä on nyt vaikka kuinka. Sateinen kesä on taannut hyvän kasvun. Ihan kivaa. Se on helppo kasvi ja pitkään kivan näköinen.

Ja eikö vain meinannut lehtikaktukseni jäädä ulos. Se oli peittynyt krassin alle ja oli siellä aivan hiljaa. Ja se on VALTAVA sekä se jo kukkii. En meinannut sitä enää saada kannettua sisään koska sen ympärysmitta on niin suuri.

908073.jpg

Iljetti pitää sitä sylissä kun olin näkeväni siinä useammankin sortin hämähäkkejä. No - nekin ovat tyytyväisiä kun pääsivät jatkamaan hämähäkkimäistä elämää juuri meidän olohuoneeseen. Tuo kissakaan ei enää niistä välitä, katselee vaan ja antaa niiden mennä. Minä niitä sitten talouspaperiin käärin ja kiikutan pihalle. Lapsena aina peloteltiin hämähäkin tappamisen johtavan ties mihin kauheuksiin vanhemmille joten se on jotenkin iskostunut ottalohkoone että niitä ei sitten tapeta. Pölynimuria ei lasketa tappamiseksi.