Aina kun käy kaupassa, niin kotiin siirtyy sellaista jätettä jonka kierrättäminen on joltisenkin hankalaa, ainakin näillä meidän nurkilla.
Esimerkiksi kun haluat päärynöitä (tai tomaattia tai jotain muuta vastaavaa), niin ne ovatkin jossain muovilodjussa joka on vielä muoviverkolla kuorrutettu. Hyvä - päärynät on syöty ja raadot kompostoitu ja tähän saakka on kaikki ihan selvää. Multaahan se jäte vain tuottaa.
Mutta se verkko ja lodju? Nehän kuuluvat energiajätteeseen mutta ei meidän lähellä ole paikkaa varastoni tyhjäämiseen. Se vaatii jo auton käyttöön, sitähän kerääntyy hämmästyttäviä määriä. Leikkeleet ovat kaikki muovikoteloissa, mehut, salaatti on pakattu muovipussukkaan - siis melkein kaikki.
Paperin kierrätämme hienosti, samoin pahvin ja lasin kuten paristotkin. Näitä pisteitä on paljon ja aina ohi ajaessaan sitä kippaa keräilypisteeseen nämä perusjutskat.
Pitäisi aina ostaessa miettiä sitä, että minne se pakkaus sitten aikanaan sijoitetaan. Siksi suosin kaikkea mitä voidaan pakata pieneen tilaan, taikka polttaa uunissa.

984622.jpg