1631764.jpg

Vihdoinkin hieman sadetta. Kyllä luonto tätä kaipasikin. Toivottavasti sitä nyt sitten tulisi niin että maa kastuisi pintaa syvemmältä.
Pihassa kukkivat juuri allium, mätäsrikko, unikko, jotain iiriksiä, juhannusruusu, lupiinit, imikät ja muutama  kalliokasvi joidenka nimiä en tietty enää muista.

Vuorenkilvet juuri lopettavat kukintaansa. Pitääkin muistaa leikata ne varret pois.
Kielomme eivät kukkineet yhtään koska niiden kasvupaikka kuivui totaalisesti. Mustikoissa oli valtavasti kukkia ja ne sääöstyivät halloilta mutta eivät veden puutteelta ja kaikki raakileen alut putosivat pois. Samaa menekkiä oli punaviinimarjoilla. Kastelusta huolimatta alimmat marjanalut putosivat pois. Tosin - ehkä se oli ihan hyvä. Minne olisin saanut sen määrän marjoja mahtumaan?

Tänä vuonna ei ole näkynyt oravia. Ovat varmaan muuttaneet käpyjen perässä sisämetsiin. Hyvä niin. Nyt eivät ole olleet pesivien lintujen riesana kuten viime vuonna. Mutta tikkoja onkin sitten jo enenevässä määrin verottamassa pesissä olevia ja pesistä lähteviä linnunpoikasia. Pihaamme on muuttanut myös muutama räkättirastaspariskunta ja ne pitävät tikat jotenkin järjestyksessä. Välillä on ihan hirvittävä meteli kun ajavat tikkoja kauemmaksi.