Mystinen syksy.
Siis ihan toivottua, ei siinä mitään, mutta jotenkin tähän ei ole osannut asennoitua.
Unikkokin teki kukan - senkin aikakirjat ovat menneet sekaisin. Puska on aivan täynnä nuppuja :)
Nostin eilen viimeiset perunat maasta.
Siinä kökkäsin kumotun ämpärin päällä ja kaivoin mahtavan kokoisia perunoita - ja T-paidassa. Kyllä oli kuuma olo. Katselin siinä viljelytilkkuani ja totesin kaikkien voivan niin rehevästi kuin vain kesälläkin. Ehkä paremminkin koska on ollut kosteutta aamusella.
Pavut ovat isoja ja niitä on paljon. Näitä papuja, joissa on punaiset raidat, on ihan hirvittävästi. Nyt otin niistä osan siemeninä talteen ensi kesää varten.

211033.jpg

Sitten on toisenlaisia papuja jotka tekevät pensaan. Niistä tulee aivan valkoisia siemeniä. Taidan kumminkin pitää enemmän tuosta köynnöksestä joka on niin iso, että sille rakennettu tukipilaristo romahti ja tuin sen vanhalla harvalla. Muuta en keksinyt siihen hätään ja toimii tosi hyvin.
Tänään otan (varmaankin) punajuuret talteen. Katsotaan nyt toimiiko selkä tuon eilisen perunasavotan jälkeen. Tuntitolkulla kyykkääminen kun ei ole se paras olotila.

211035.jpg

Kateviljelyni on edistynyt odotettua paremmin. Olen laajentanut alaa koko ajan. Ensi vuodeksi olen hieman tuumannut kokeilevani parsaa. No - se jää nyt nähtäväksi saanko mistään alkuja. Lehtiselleri on kanssa sellainen jota voisin kokeilla. Vähän jäi kaivelemaan, kun en saanut lehtikaalia edes itämään. Mitähän tein siinä väärin, vai oliko vain liian viileä kevät/alkukesä.
Vähän jänskättää, kun ensiviikon lopulla tulee ihmisiä Pietarista hakemaan kolmea marsua. Mitenkähän me kielellisesti selviämme? Toivottavasti hallitsevat englannin ja toivottavasti minä ymmärrän kaiken sen mitä pitääkin.